Konsalting i aktivnosti za unapređenje web sajta i internet plasmana

Na ovoj stranici se nalazite jer ste videli i kliknuli na ostavljeni link na nekom od sajtova ili newsletteru, gde smo ucestvovali na neki nacin u stvaranju, funkcionisanju, pozicioniranju, pripremi sadržaja, grafičkom dizajnu, internet marketingu i svim propratnim detaljima koji Vas definišu na internetu…
Reference

Ovde se radi o Internet Funkcionisanju Vašeg sajta

Nakon dovoljnog broja godina u SEO i Internet marketing poslovima, web dizajnu, automatizaciji, izradi online prodavnica, možemo da damo najbolji savet ili uradimo intervenciju na Vašem sajtu, koja će imati pozitivan i dobar merljiv efekat. Svrha posla je da imate bolju viđenost na Google-u i globalnom internetu i da na osnovu većeg broja poseta dođete do povećanog broja kontaktiranja od strane budućih klijenata.

Website u 70% slučajeva u Srbiji i dalje predstavlja neku vrstu Internet Vizitkarte, ali ne mnogo više od toga. Kada govorimo o funkcionisanju website-a, postoje nepregledne mogućnosti i brojni načini kako da Vaš sajt bude aktivniji nego do sada, do nivoa JOŠ JEDNOG ZAPOSLENOG u Vašem timu, u Vašoj Agenciji, Preduzeću, Preduzetničkoj radnji, bez obzira na delatnost…

Ova tvrdnja je vrlo jednostavna, ali često teško izvodljiva, na sreću osim brojčanih pokazatelja i statistike uopšte, postoje i oni stari kanali preporuke, tako da na jedan ili drugi način posredno SEO (Search engine optimizacija) čini dobro na duži vremenski period.

Šta…

 1. Na svakom pojedinom slučaju i klijentu do dobrog predloga ŠTA RADITI dolazimo nas nekoliko IT seniora sa preko 100 godina iskustva u IT-u, u pitanju su moji sredovečni vršnjaci, drugari i kolege, a naravno tu je i tim konsultanata, mlađih kolega, koji donose čak i više iskustva i znanja novih tehnologija, a pri tom su brži i manje filozofiraju. U IT svetu, postoji mnogo kolega koji mogu da reše svaki problem i na taj način ako je potrebno obezbedimo dodatnu pomoć i saradnju. Težište aktivnosti je konsalting i izmene na sajtu koje će ispraviti greške, povećati vidljivost i performanse i uopšte Vam učiniti dobro. Kvalitetnije tehnički urađen sajt, optimizovan za nova Google pravila, koja se stalno menjaju će Vam svakako doneti benefite. To bi bila Search Engine Optimizacija (SEO) koja uvek ima efekte i uvek nisu odmah vidljivi. Ove intervencije donose prednosti na duže staze. Izvođač radova može biti Vaš web dizajner, koji će na osnovu pisanih uputstava uraditi intervencije. Intervencije takođe možemo i mi da uradimo, po Vašoj želji
 2. Povezana i logično sledeća grupa aktivnosti je rad na sadržaju ili CONTENT-u, za koji je potrebno uložiti ozbiljno vreme, analizu, učenje, da bi se iskreirali kvalitetni tekstovi i došlo do rezultata u svetu socijalnih mreža. Kreiran sadržaj se mora plasirati, održavati i obnavljati na određen način.
  O ovome je potrebno razviti plansku strategiju, koja nije brza i jeftina. Konsalting može da bude brz i lak, ali posao nije mali i mora neko da ga odradi, Vi kao naručilac posla ili mi sa strane izvođača radova. U ovom delu posla bi bile uključene mlade snage mnogo više nego seniori i seniori, svi zajedno sa zajedničkim talentom pisanja kvalitetnih, jasnih, strateških tekstova sa funkcionalnim i estetskim momentom.

Kako se dolazi do rezultata…

Generalna ideja je zadovoljiti Google sa svojim sajtom, tehnologijom, organizacijom, sadržajem i biti ažuran, biti promenljiv, da bi postao bitan, značajan u internet svetu, jer to donosi Google vrednost, trajnost, a kasnije Google pozicije i najkasnije nove kupce Vaših usluga.

S obzirom da smo u 21. veku, internet prisustvo podrazumeva web sajt kao internet vizit kartu kompanije i osnovu, ali i nadogradnju kao što su socijalne mreže, Video produkcija za YouTube ili Vimeo, content editing i publishing i mnogo toga još. Brojni web servisi nude dodatne usluge i pogodnosti, ali sve zajedno u svrhu udovoljenja zahtevima i pravilima koje postavlja Google, jedan jedini i najvažniji.

Verovatno ste tokom godina teško izgradili ugled i poštovanje u svom poslu, ali ne obavezno i na internetu,
gde stvari funkcionišu na malo drugačiji način,
gde male kompanije izgledaju veliko ali važi i obrnuto…
O tome vredi razmisliti…!!

Redosled i koraci

U slučaju dogovora oko izvođenja radova na Vašem sajtu i građenja pozicija na internetu, što bismo sve zajedno nazvali AKTIVIRANJEM VAŠEG INTERNETA, u nastavku su neke faze posla koje mogu da pomognu da stvore sliku o onome što dobijate za svoj novac.

 1. Prvi pregled sajta i pisani izveštaj šta je nađeno i šta je preporuka da se uradi. Ovaj izveštaj je besplatan.
 2. U slučaju dogovora o radovima na sajtu kreira se, inicijalni REJTING izveštaj sa pokazateljima o trenutnom rejtingu (pozicije, broj indeksiranih strana, plasman, Google, Alexa, drugi web servisi za procenu kvaliteta i vrednosti sajta i domena) radi definisanja referentnih vrednosti koje će biti praćene u narednom višemesečnom periodu.
 3. Zatim se izvršava PRVI FAZA izmena na sajtu bez dodirivanja sadržaja, dizajna, organizacije. Direktno na serveru, se izvršava kreiranje ili ažuriranje važnih fajlova (google analytics, sitemap, robots, htaccess fajlovi).
 4. Definisanje dobrih ključnih reči, naslova i opisa stranica, na osnovu analize pretraga na Googlu i socijalnim mrežama i na osnovu Vaše delatnosti i teme sajta (branše ili niše – reč koja se koristi za internet grupacije u kojoj se nalazite). Opciono se za neke ključne reči preporučuje kupovina domena.
 5. Aktivnosti na izmenama organizacije i sadržaja potrebnog broja stranica, na osnovu koraka 4
 6. Optimizacija grupa sadržaja (tekstovi, slike) za specifične ključne reči, koje se pokažu kao važne i značajne. Ako je jaka konkurencija, to znači da je veća količina posla koju je potrebno uraditi u  pripremi stranice.
  Ova faza ulazi u DRUGA FAZA izmene sadržaja jer se sadržaj strane često mora menjati i prilagođavati konkurentnim sajtovima i dobrim Google pozicijama.
  Dobre Google pozicije su na prvoj strani pretrage, sa eksponencijalno opadajućim brojem klikova počev od prve do desete pozicije, cilj je ući u prvih deset ili prvih pet.
 7. Ponavljanje koraka 5 i 6 do ostvarenja rezultata – zahteva i desetak iteracija i korekcija na jednoj ili više stranica. Nekad nije moguće postići potpuni uspeh jer se za pozicioniranje po nekad mora pratiti više od 50 različitih parametara, a neke je nemoguće promeniti, kao što su na primer Starost Domena ili broj karaktera u adresi URL i slično.
 8. Ponovljeno generisanja izveštaja iz koraka 2 na mesečnom ili dvonedeljnom nivou, da bi se pratili rezultati i potencijalni napredak
 9. Dalji dogovor za prelazak u aktivnosti koje se mogu nazvati TREĆA FAZA održavanja, što u suštini predstavlja dvonedeljne ili mesečne intervencije na sajtu za korekciju postignutih rezultata.
 10. Rad na sadržaju je ČETVRTA FAZA aktivnosti i podrazumeva Content Editing, Copywriting na sajtu i socijalnim mrežama. U ovoj fazi je potrebno održavati sadržaje na sajtu i povezanim socijalnim mrežama, kreiranje i održavanje bloga po potrebi i želji. Sve ono što čini kvalitetan sajt se gradi u ovoj fazi na duge staze, malim koracima, istrajnošću, redovnošću, kvalitetnim tekstovima, pa ovde možemo razgovarati o Consulting-u, a ako ne želite sami da primenite predložene korake, možemo dogovoriti da ove aktivnosti radimo za Vas u Vaše ime.

Cena

Za bilo kakvu procenu troškova, moramo sesti zajedno i detaljno specificirati posao koji je potrebno uraditi, očekivane rezultate, principe održavanja, visinu naknade, načine plaćanja, jednom reči:
„ŠTA DOBIJATE za svoj novac“.
U formiranje cene utiče inicijalna analiza statusa sajta, analiza konkurencije, konkurentnosti teme u kojoj se nalazimo, odluka da li se uključuju usluge eksternih web servisa, automatskih alata i šta tačno želite da se uradi.
Najjednostavnije bi bilo definisati posao kao potrebu da se uradi jedna ili više FAZA opisanih u prethodnom tekstu…

Neki od sajtova u čijoj izradi smo učestvovali se nalaze ovde.

Za sva pitanja i nedoumice možete me kontaktirati. Ako ne ja, neko od mojih saradnika će imati odgovore na Vaša pitanja, želja nam je da Vam  pomognemo, da Vaše već izgrađeno prisustvo na internetu bude bolje nego sada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *