Optimik - opis programa i funkcionalnosti

OPTIMIK je računarski program za Windovs operativni sistem.
Koristi ga široka grupa kupaca - od malih zanatlija do velikih proizvodnih kompanija.
Optimik sadrži devet osnovnih modula.
Uz osnovne module u Optimik su ugrađeni i dodatni moduli koji značajno proširuju funkcionalnosti, a uključuju se naknadnim licenciranjem.

Pogledajte i izveštaje koje Optimik može da kreira, kao i primer plana sečenja


Kako se Optimik menja (development proces) i šta nove verzije donose, možete pogledati na ovoj adresi..!

Mobirise

Ponude i Poslovi

OPTIMIK će vam pomoći da brzo i komforno kreirate ponude. Sve što ovde treba da uradite je da unesete proizvode i njihove delove (ili ih izaberete iz Kataloga) i program će automatski izračunati cene i količine svih potrebnih materijala, kao i planove sečenja.
Potom možete lako da napravite stvarne poslove iz prihvaćenih ponuda koje zatim odjednom ili u delovima pošaljete u Proizvodnju. Ovde možete dobiti dodatnu uštedu materijala stvaranjem zajedničkog plana sečenja, delova iz nekoliko narudžbi.

Mobirise

Proizvodi i Delovi

U svaku ponudu ili porudžbinu možete da uključite neograničen broj proizvoda.
Svaki proizvod može da se sastoji od neograničenog broja delova, dok svaki deo može da sadrži nekoliko operacija i materijala (npr. Višeslojne ploče sa različitim trakama i priborom za ivice - ručke, šarke itd.). Dimenzije, rad i materijali takođe se mogu uneti kao parametri proizvoda, tako da će nakon promene parametra doći do automatske promene u svim odgovarajućim delovima.

Mobirise

Plan Sečenja

Brz i efikasan proračun planova sečenja dostupan je za sve pločaste materijale i cevne profile (1D i 2D optimizacija).
Na proračun možete uticati postavljanjem jednog od mnogih parametara (npr. žljebovi, otsečci kant trake, način sečenja, debljina reza, optimizacija po tipu mašine itd.), Naravno definisanje i potrošnja ulaznog materijala može da se definiše iz magacina novim formatima ili ostacima.
Primer ...

Mobirise

Proizvodnja

Odabrani delovi sa jednog ili više poslova ovde su registrovani u zajedničkoj proizvodnoj seriji.
Ovde možete pratiti njegov status (da li se priprema za proizvodnju, u proizvodnji ili je već proizveden), kao i da automatski rezervišete ili izdate sav potreban materijal iz zaliha.

Mobirise

Dokumenti

Primljene i izdate fakture, avansne fakture, narudžbenice, reversi, nalozi, beleške o dostavi kao i mogućnost definisanja vlastitih vrsta dokumenata.
Neograničen broj dokumenata bilo koje vrste, uključujući kategorije, stavke i podbrojeve. Dokumenti su opciono povezani sa zalihama, tako da mogu automatski promeniti nabavku ili rezervaciju.

Mobirise

Plaćanja

Jednostavna evidencija prihoda i rashoda. Iako to nije potpuno računovodstvo, na primer, može da Vam pomogne u vezi  pregled plaćanja vaših faktura ili pregleda troškova za materijal.
Mali trgovci mogu da koriste ovaj modul i kao pojednostavljenu poresku evidenciju o svojim prihodima i rashodima.

Mobirise

Katalog Proizvoda

Možete registrovati asortiman proizvoda jednom u katalogu i lako ih kopirati u svaku novu ponudu ili posao. Naravno, moguće je promeniti materijal, dimenzije ili druge parametre, što vam automatski daje mnogo drugih varijacija za svaki proizvod. 

Mobirise

Magacin / Zalihe

Na zalihama možete jasno registrovati materijal i robu svih vrsta. Svaki artikal može sadržavati i nekoliko "pod-zaliha" (na primer, u slučaju pločastih i šipkastih materijala biće nekoliko formata) i za svaki od njih možete imati dodatne informacije kao što su mesto skladištenja, rok trajanja ili pojedinačna cena i količina.

Mobirise

Poslovni Partneri

Vaši kupci, dobavljači i kupci na jednom mestu. Jasno strukturirana lista vaših poslovnih partnera sa istorijskim pregledom njihovih kontakt podataka i mogućnošću filtriranja pomoću nekoliko kriterijuma.

Optimik dodatni moduli

Proširuju standardne Optimik funkcionalnosti

Distribucija
za Srbiju i EX YU

AdiSwitch DOO 
Alekse Ivića 22,
24000 Subotica

Kontakt

Email:
optimik (et) adiswitch.com

Mob: +381 64 230 6834
Viber: +381 64 230 6834

Free AI Website Creator