JVC L-F41

S obzirom da nisam do sada imao svoj gramofon, potpuno podesiv u smislu izmene kertridža, podešavanja gazne sile, antiskatinga, da ne mislim na zamenu gumice na motoru (belta koji se istegli, potroši) rešio sam da poklonim sebi gramofon nekako oko nove godine, da me ne grize mnogo savest. U tom momentu a i danas je na KP sajtu bilo u ponudi blizu 1000 polovnjaka a i novih uređaja, uvek nekako oko 980-990. Odlučio sam se za ovaj JVC DD Automatic sa Repeat funkcijom, koji bi koštao mnogo više da nije polomljen poklopac i da originalna Z1 glava nije imala stvarno istrošenu iglu. Morao sam da kupim novu iglu, zamenska je koštala 35EUR, pa sam se odlučio da ipak na ovom gramofonu zvuk reprodukuje neki proizvod iz ovog veka, pa sam ugradio GRADO Black kertridž i iglu sa 10 sati slušanja kako je bivši vlasnik rekao. Baš sam zadovoljan zvukom, funkcijom izgledom. Na donjim slikama je ovaj lepotan i mogu da kažem da je to moj gramofon. Kasnije sam probao i novu AT VM-95E zvučnicu potpuno novu, ima razlike u zvuku (slike niže).

Šta je urađeno

JVC DD
Zakrpljen poklopac

Posle reparacije i farbanja

JVC pre farbanja
Pukotina na poklopcu

Nemam sliku u prvobitnom stanju, poklopac je bio providan ali sam mogao da gurnem prst kroz pukotinu. Primenio sam tehniku naučenu kod reparacije Prve Tosce. Super lepak i soda bikarbona, sa mnogo iteracija šmirglanja i krpljenja su dali ovakav izgled. Na pipanje je potpuno ravno i glatko. Vodena šmirgla 2000 je konačno grebanje pre farbanja.

JVC pre farbanja
Nakon farbanja

Plastika na mestu jedne šarke je bila polomljena, pa sam i to reparirao, ova pukotina se čak jedva prepozna

JVC pre farbanja
Ofarbano iznutra

Unutrašnja strana je manje vidljiva, nisam se baš mnogo potrudio, pa se i nakon farbanja vidi mesto bivše pukotine. Reparacija super lepkom i soda bikarbonom, daje potpuno čvrstu strukturu, vraća u život sve polomljene plastike koje vam padnu na pamet.

© Copyright 2024 I love Vinyl Music. All Rights Reserved.

No Code Website Builder